Dürümcü Doğan Usta

Adana ve Urfa kebapları, Türk mutfağının en ünlü ve sevilen yemeklerindendir. Her ikisi de dana eti veya kuzu etinden yapılan ve mangalda pişirilen geleneksel Türk kebaplarıdır. İşte her birinin özellikleri:

Adana Kebabı:

  • Adını Türkiye'nin güneyindeki Adana şehrinden alan bu kebap, acı biber ve baharatlarla lezzetlendirilmiş dana veya kuzu etinden yapılır.
  • Eti ince kıyılarak, içerisine özel olarak hazırlanan baharatlar (genellikle pul biber, kimyon, tuz) eklenir ve iyice yoğrulur.
  • Hazırlanan et karışımı şişe sarılarak mangalda pişirilir. Pişirme esnasında etin tadı ve baharatların aroması mangal ateşiyle buluşur.
  • Adana kebabı genellikle ince lavaş veya ekmekle servis edilir. Yanında yeşillikler ve soğan-turp ikilisiyle servis edilir.

Urfa Kebabı:

  • Adını Türkiye'nin güneydoğusundaki Urfa şehrinden alan bu kebap, daha az baharatlı ve daha yumuşak bir yapıya sahiptir.
  • Urfa kebabında et, daha kalın kıyılarak hazırlanır ve içine daha az baharat (genellikle sadece tuz ve kimyon) eklenir.
  • Et karışımı şişe sarılarak mangalda pişirilir. Adana kebabına kıyasla daha uzun süre pişirilerek, içindeki yağın ete iyice işlemesi sağlanır.
  • Urfa kebabı da genellikle ince lavaş veya ekmekle servis edilir. Yanında yeşillikler ve soğan-turp ikilisiyle servis edilir.

Her iki kebap da Türk mutfağının önemli birer simgesidir ve mangal kültürünün önemli bir parçasını oluştururlar. Her iki kebap da genellikle restoranlarda veya sokak satıcılarında bulunabilir ve Türk mutfağı sevenlerin favori yemekleri arasındadır.

Evlere Servis Hizmetimiz Mevcuttur.

Döşemealtı Kebap Çeşitleri

Döşemealtı Urfa Kebap

Döşemealtı Adana Kebap

Döşemealtı Kokoreç Satışı

Döşemealtı Köfte Çeşitleri

Döşemealtı Döner Çeşitleri

tanitim resim

RESİM GALERİSİ

galeri-resim
galeri-resim
galeri-resim
galeri-resim
galeri-resim
galeri-resim
galeri-resim
galeri-resim

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 7/24 - 7/24

Salı

: 7/24 - 7/24

Çarşamba

: 7/24 - 7/24

Perşembe

: 7/24 - 7/24

Cuma

: 7/24 - 7/24

Cumartesi

: 7/24 - 7/24

Pazar

: 7/24 - 7/24

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: DOĞAN AĞAR

Telefon

: +90 (545) 600-3671

Fax

: +90 (545) 600-3671

Cep Telefonu

: +90 (545) 600-3671

Cep Telefonu 2

: +90 (545) 600-3671

Adres

: ANTALYA-DÖŞEMEALTI

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!
back-to-top